Søk om de beste lån uten sikkerhet til refinansiering

Søk om de beste lån uten sikkerhet til refinansiering

En rekke banker tilbyr forbrukslån og lån til refinansiering. Blant disse finner man bank2 som kan tilby lån til refinansiering med sikkerhet. Denne banken sikrer refinansieringslånet med pant i boligen, og kan hjelpe selv låntakere med betalingsanmerkninger. Andre banker gir ut refinansieringslån uten sikkerhet, altså forbrukslån man kan bruke til å betale ned dyre smålån med høyere rente.

Dersom man planlegger å refinansiere, bør man være nøye med å sjekke lånets vilkår. Hele poenget med å refinansiere er tross alt å få bedre vilkår – som nedbetalingstid eller renter – på det nye lånet enn hva man har på de gamle, ifølge Store norske leksikon. Man betaler rett og slett ned dyre lån med et nytt, billigere lån.

Hvordan finner man det beste refinansieringslånet?

Dersom man snakker om renter, er den beste måten å refinansiere på å øke boliglånet. Dermed kan man betale ned på smålån, og få kostnaden dette medfører bakt inn i boliglånet. Et boliglån har tross alt lavere renter enn et typisk lån uten sikkerhet. Det er imidlertid ikke alle som har mulighet til dette, og da er forbrukslån greie.

Det finnes mange norske og utenlandske banker som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet til nordmenn. For å finne ut hvilken bank som tilbyr det beste lånet, er det alfa og omega å gjøre grundig research. Man kan enten sjekke én og én bank for å finne den beste effektive renten, eller man kan bruke et verktøy for å sammenligne ulike banker.

Sammenligning av ulike lån

Dersom man synes det tar for lang tid å sjekke ett og ett forbrukslån manuelt, kan man få mye hjelp i et sammenligningsverktøy. Norges kanskje mest leste avis og nyhetsplattform, VG, har laget en flott sammenligningsside der man enkelt får oversikt over markedets beste forbrukslån. Her trenger man bare angi lånebeløp og ønsket nedbetalingstid.

Deretter vil man få listet opp alle de beste forbrukslånene som tilbys fra ulike utlånere. Hvilken bank som gir de beste rentene og vilkårene kan variere etter beløp og nedbetalingstid, så det er viktig å prøve seg fram for å finne det beste lånet for seg. Vurder lånet basert på effektive renter, siden dette inkluderer alle gebyrer.

Søk på lånene med best betingelser

Etter å ha sammenlignet forskjellige lån, vil man få en pekepinn på hvilke som blir billigst. Man må imidlertid være klar over at renten man får opplyst om på nett og gjennom sammenligningsverktøy ikke nødvendigvis er den renten man får. Bankens kredittsjekk av låntaker vil avdekke bankens risiko ved å utstede lån til vedkommende.

Jo mer risiko man bærer, jo høyere vil renten dessverre bli. Det kan uansett være lurt å søke om lån fra mange ulike bankinstitusjoner, da det ikke er bindende å søke om lån. Dermed kan man se hva slags tilbud de ulike bankene har, og deretter kun takke ja til det beste forbrukslånet til refinansiering.

Betal ned dyre smålån

Så snart man har fått innvilget et forbrukslån, er det viktig at man holder seg til planen og bruker pengene på å refinansiere. Betal ned så mange dyre smålån og mikrolån som mulig. Det beste er om man ender opp med å kun måtte betale ned på det ene forbrukslånet, altså refinansieringslånet. Dette kan spare en for mye penger.

Avhengig av hvor dyre og mange lån man betaler ned på, kan man faktisk spare flere tusen kroner i måneden ved å refinansiere. Dette fordi man plutselig kun har ett lån og én rente å forholde seg til, istedenfor kanskje 12 lån med skyhøy rente. Man bør uansett prioritere å betale ned de dyreste lånene først og fremst.

Konklusjon

  • Et refinansieringslån kan spare en for mye penger
  • Sammenlign ulike lån for å finne det mest best betingelser
  • Betal ned dyre smålån

Hvis man har mange dyre lån som koster skjorta, kan man ofte spare mye penger på å betale ned disse lånene med ett annet lån – nemlig refinansieringslånet. Et lån til refinansiering kan gis både med og uten sikkerhet, alt etter hva man har mulighet til. Velger man et forbrukslån til refinansiering, er det viktig at man finner det billigste.